ini adalah cucor udang
sebenarnya..
sebenarnya..
aku pun x berapa tau sangat
tapi setelah diuji dan di kaji dicuba dan terus mencuba
akhirnya, aku berjaya!!
aku xmo kedekut ILMU
aku kongsikan dengan korang semua
korang bancuh kuih mcm biasa,
selalu orang letak YIS
aku letak GULA lebih
kalau nak letak YIS pun boleh
masih sama
buat DONAT
MESTI guna cara n
untuk dapatkan donat yang lembut
mcm beli kat tepi jalan
lepas bancuh semua tu..
letak dalam bekas
dan TUTUP
kedap UDARA tau
letakkan kedalam PETI SEJUK
biar kan..
nak lebih cantik
biar semalaman
dah keluarkan dari peti sejuk
bentukkan doh menjadi apa ja kita nak
cth : buat donut ke, pak tongkol ke, coq kembung ka
ikut suka korang la
pastu goreng dalam minyak yang betul2 panas
pasti kan PANAS tau..
akhirnya... siap dan boleh dimakan
SELAMAT MENCUBA
kembungg??? macam cekodok je :) hehe
ReplyDeleteheheh
ReplyDeletetu cucoq udang...
penah rasa donut yg lembut dan kurang isi???
yg jual kat tepi jalan tu...
cuba guna petua n.. mesti jadik mcm tu...